Utökat skydd

För att göra bostadsbytet tryggt och bekvämt för alla inblandade har SBR tagit fram ett paket med produkter och tjänster som hjälper och skyddar både köpare och säljare.

”Utökat Skydd” är ett paket som innehåller en överlåtelsebesiktning och möjlighet att göra tillval som exempelvis fuktmätning med mera samt en dolda fel försäkring. I slutändan handlar SBRs Utökat Skydd om att göra en komplicerad process smidig och trygg för både säljare och köpare.

Paketpris Utökat Skydd 18 500 kr

Vad ingår?

Överlåtelsebesiktning
SBR Dolda fel försäkring Utökat Skydd 750 000 SEK
Försäkringen omfattar även rökgaskanaler, eldstäder, elsystem och avloppssystem utan krav på besiktning av ovanstående Betalningsvillkor* på 180 dagar. Vid utebliven försäljning makuleras kostnaden för besiktningen
Uppgradering Dolda fel försäkring Bas 1 250 000 SEK +1200 kr

Eventuella tillval som Energideklaration, Besiktning av sekundärbyggnader, Fuktmätning och riskkonstruktionskontroll, Uppmätning av boarea se separat prislista från din SBR besiktningsman.

Hela kostnaden för ovanstående paketpris är avdragsgill vid deklaration.

Mer information får du genom din lokala SBR överlåtelsebesiktningsman.
Läs mer om SBR Dolda fel försäkring här

*Betalningsvillkor

Fakturering sker när tjänsterna är färdigställda med betalningsvillkor på 180 dagar. Betalningen skall vara Fortnox Finans tillhanda på förfallodatum. Vid utebliven försäljning (gäller om man aktivt försökt sälja huset under en 9 månaders period) makuleras kostnaden för besiktningen (gäller inte om man byter mäklare) och säljarförsäkringen annulleras, dock tillkommer en administrationskostnad om 2 000 kr. I händelse av utebliven försäljning måste Besiktningsbolaget kontaktas via mäklaren så att betalningskravet kan krediteras. Eventuella tillvalstjänster som inte ingår i ovanstående paket debiteras till ordinarie styckpris. Vid avbokning senare än 3 dygn innan besiktningstillfället, tillkommer avbokningsavgift om 2 000 kr.

Hitta en besiktningsman nära dig här

Dokument